5 Voordelen van de herfst

De zomer is officieel voorbij, de mooie dagen zijn schaars, het wordt kouder en grauw. De regen gutst uit de donkere, dikke wolken en de grond ligt bezaaid met tientallen bladeren, die je ’s nachts, als het hard waait, over de straten hoort razen. Sommige mensen vinden dit allemaal heerlijk, zij houden van de herfst. Maar de meeste mensen zien dit toch als een treurige periode en krijgen een soort herfstdip. Toch heeft de herfst zo zijn voordelen, toch?

Brand Dubbelbock, herfst, kop van de haven

Voordelen herfst (let vooral op punt 5)

  1. De mooie kleuren van de natuur

In de herfst kleurt Nederland in de mooiste herfsttinten. Oranje, bruin, groen, rood en geel kun je terug vinden in de bladeren die nog in de boom hangen en naar beneden dwarrelen of al op de grond liggen. Paddenstoelen schieten omhoog, het najaarszonnetje schijnt tussen die mooi gekleurde bladeren door. Je ruikt de frisse lucht tijdens een wandelingetje in het bos. Genoeg redenen om je regenjas aan te trekken en met je regenlaarzen de modderige regenplassen te trotseren.

  1. Slobbertrui is sexy

Die zomer is natuurlijk heerlijk genietend in je bikini van de 26 graden aan het strand met een licht briesje. Maar afgelopen zomer was natuurlijk wel erg extreem en was verkoeling zoeken nog een pittig warme opgave. Temperaturen die de 33 graden aantikten deden je eigen kwik ook oplopen. Voordeel aan de herfst is, dat je laagje over laagje kan aantrekken als je het koud heb. En opeens is die oversized slobber trui helemaal hot. Niet alleen dat je het er warm van krijgt, maar je ziet er nog eens modieus uit ook. Stiekem staat ie je nog sexy ook. Plus dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele vetjes. EN vergeet vooral niet die heerlijke warme huissokken die je aan kunt trekken.

  1. Huispaktijd

Nu de herfst begint wordt het sneller donker. Je ploft je neer op je bank, lekker warme thee erbij, of een warme choco met een lekkere toef slagroom, kaarsjes aan ,bakje pepernoten op schoot. En dat allemaal in dat vreselijk gekleurde, maar ook weer heerlijk fluffy huispak wat je op de kop getikt heb bij de Primark. Genieten toch?

  1. Badderen

Niets is lekkerder dan om na een koude, winderige, natte maandag (eerste werkdag weer, bleh) na het eten van je kop soep het bad vol te laten lopen met heerlijk stomend warm water. Tipje, zet een tafeltje naast je bad neer waar je je wijntje op kunt neerzetten en je tablet. Zodat je tijdens het badderen en het spelen met je badeendje lekker kunt Netflixen.

  1. Brand Dubbelbock

Weg met die Amstel Radler of die zoete Liefmans. In de herfst heb je geen trek in die zoete drankjes, maar juist trek in een lekker stevig, zwaar biertje. Want zo is de herfst vaak ook, stevig en zwaar. Wat een geluk, want de Herfstbock van Brand is weer op de tap bij de Kop van de Haven.

Wandelen op een herfstdag

Zondagmiddag, 14 uur, je zit thuis op de bank en ziet ineens het zonnetje doorkomen. Zonde om op je bank te blijven zitten! Je denkt: ‘Hup, ik trek mijn regenlaarzen aan (voor het geval dat) en ga eens even een lekker stukje wandelen’. Maar waar ga je dat doen? Er staat een behoorlijke windkracht buiten, dus op het strand word je sowieso gezandstraald. Dat gaat je ook weer te ver. Maar het uitzicht is wel leuk met die hoge golven. Dan opeens heb je het. Bij de Kop van de Haven is het uitzicht ook prachtig. Met bijna 360 graden view valt er genoeg te zien. Golven die tegen Forteiland of tegen de kant van de Kop van de Haven aanslaan. Boten die moeite hebben koers te houden. Het inladen van de boot naar Newcastle en die later zien vertrekken met een enorme galm van de hoorn. Genoeg te beleven dus. 20 minuten later loop je over de Kop en begint het enorm te regenen. Je rent snel naar binnen bij de Kop van de Haven om vervolgens niet op te warmen met een warme choco met slagroom, maar gewoon met een heerlijke Brand Dubbelbock bier.

Waarom Brand Dubbelbock bier?

Brand Dubbelbock heeft een rijke en robuuste smaak. Dat komt door de dubbele rijping die dit biertje ondergaat. Een bijzondere blend van verschillende moutsoorten zorgt ervoor dat dit biertje een robijnrode kleur heeft. Dit is een echt herfstbiertje door zijn krachtige, moutige karakter.

Het biertje bevat 7,5% alcohol en is donker en rijk. Dit biertje drink je het best bij kruidige gerechten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lekkere gebakken mosselen op Oosterse wijze gebakken. Of bij zoete desserts die ook bij de Kop van de Haven aanwezig zijn. Maar als je dit biertje drinkt en je bent een echte bierliefhebber maakt het je helemaal niks uit wat je er bij eet. Al staat er een lekker bitterballetje voor je neus, je bent al blij met het biertje op zich.

Ben jij benieuwd of dit biertje wat voor jou is?

We hebben dit biertje op de tap en je kunt er zoveel van proeven als je wilt. Maar denk erom, drink met mate(n) en stap vooral daarna niet de auto in. Er zijn genoeg taximannen die je veilig thuis willen brengen 😊

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!