Bijna voorjaar!

Heb je ook zo’n zin in het voorjaar? Zeker na de regen en wind van de afgelopen tijd kijk je er toch ook enorm naar uit? Heerlijk weer in het zonnetje op het terras. En dat kan nu sneller dan je denkt in de ‘Kas van de Haven’! Kijkend naar de schepen die voorbij varen. Weer met de boot naar Forteiland. Het is februari en wat lees ik? Deze maand begint de voorjaarsvakantie! Zie je wel, we zijn er bijna!

Valentijnsdag, 14 februari

Misschien is Valentijnsdag wel het uitgelezen moment om plannen te maken voor het voorjaar? Onder het genot van een hapje en een drankje? Kijkend naar de sterren die aan de hemel staan. Want ik zag dat dat nu kan bij de Kop van de Haven in IJmuiden! In de Kas van de Haven heb je niet alleen uitzicht op zee, havens en sluizen, maar ook op de hemel met haar eigen schouwspel van zon, wolken, sterren en op zijn tijd een heuse regenboog.

Valentijnsmenu van 14 tot en met 17 februari

Dat het heerlijk eten is ‘Op de Kop’ wisten we natuurlijk al, maar rondom Valentijnsdag wordt er extra uitgepakt! Zeker nu met de Kas van de Haven erbij. Neem jouw Valentijn mee naar de Kop van de Haven en geniet van dit heerlijke 4-gangen Valentijnsmenu (€ 35,-.) :

  • Parade van voorgerechten
  • Granite van aardbei
  • Gebakken zeebaars met gecarameliseerde withlove
  • Grand dessert

Raad de Kaart

Wil jij kans maken op een dinerbon voor twee ter waarde van € 50,-. ? Doe dan mee met de nieuwe Raad de Kaart van deze maand! Kijk hier op onze Facebookpagina.

Voorjaarsvakantie, 26 februari

26 februari begint de voorjaarsvakantie. Heerlijk voor de kinderen, even niet naar school. Voor jou als ouder of grootouder betekent het even omschakelen. Het alledaagse ritme verdwijnt en hoewel de kinderen zich ook prima zelf kunnen vermaken is een uitje altijd leuk. Kijk dan eens naar deze tips.

Publieksdag Forteiland, 4 maart

Op zondag 4 maart is de eerste Publieksdag Forteiland van dit jaar! Bezoek je Forteiland, dan weet je dat het een spannende belevenis is. Het begint al met de overtocht. Aan de ene kant van de rondvaartboot Koningin Emma of de Fortwachter zie je de prachtige natuur van de duinen en de zee. Aan de andere kant raak je onder de indruk van de schepen en havenactiviteiten en van de robuustheid van Tata Steel. Niet voor niets noemen we dit: Beleef IJmuiden Rauw aan Zee. Het is genieten van de rauwe schoonheid. Ben je in het fort, dan waan je je in een doolhof. Het gangenstelstel over drie verdiepingen verbindt de lege kamers. Het meest indrukwekkend zijn de pantsergalerij en de zogenaamde filmzaal. Na afloop zin in kibbeling of iets anders van de menukaart? Bij Kop van de Haven zit je goed en kun je gelijk kijken naar….

Het scheepvaartverkeer

De Kop van de Haven staat niet alleen bekend om zijn heerlijke (vis)gerechten. Je komt er vast ook vanwege het uitzicht en de schepen, die voorbij varen. Voor kinderen ook altijd een leuk uitje.
Op de website van de Kop van de Haven tref je een kaart aan waarop weergegeven wordt welke schepen wanneer voorbij varen.

Vind je dit een leuke blogpost? Delen mag, graag zelfs.

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

R

E

S

E

R

V

E

R

E

N

Snel reserveren?