Forteiland historisch kustfort

Forteiland is een van de grootste toeristische trekpleisters van de regio IJmuiden, gemeente Velsen. Vanaf ons restaurant De Kop van de Haven kijk je uit op dit historische kustfort uit 1885. Het is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het staat bovendien op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Spannend bezoek

Bezoek je Forteiland, dan weet je dat het een spannende belevenis is. Het begint al met de overtocht. Aan de ene kant van de rondvaartboot Koningin Emma of de Fortwachter zie je de prachtige natuur van de duinen en de zee. Aan de andere kant raak je onder de indruk van de schepen en havenactiviteiten en van de robuustheid van Tata Steel. Niet voor niets noemen we dit: Beleef IJmuiden Rauw aan Zee! Het is genieten van rauwe schoonheid.

Ben je in het fort, dan waan je je in een doolhof. Het gangenstelsel over drie verdiepingen verbindt de lege kamers. Het meest indrukwekkend zijn de pantsergalerij en de zogenaamde filmzaal.

Wanneer kun je Forteiland bezoek en wat kost het?

Iedere eerste zondag van de maand van maart tot en met november. Onder leiding van gidsen en Vrienden van het Forteiland. Voor groepen vanaf 25 personen is het mogelijk op iedere gewenste dag een afspraak te maken voor een rondleiding met gids (reserveren via PBN).

De rondleiding inclusief overtocht kost € 12,50 per persoon. Kinderen tot en met 6 jaar gratis. De overtocht duurt ongeveer 10 minuten. Vertrek vanaf Kop van de Haven om 11.00, 12.45 en 15.15 uur.

Afsluiting van de dag

Zin in een hapje en drankje, lunch of diner na afloop? Nog even napraten over de gebeurtenissen van de dag? Sluit hem goed af in ons restaurant de Kop van de Haven. Wij zorgen goed voor jou en je gezelschap met de heerlijkste gerechten en drankjes. En niet te vergeten het zicht op waar je die dag op het water geweest bent.

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

R

E

S

E

R

V

E

R

E

N

Snel reserveren?