Ga je mee nazomeren?

De zomer is voorbij. Maar niet getreurd! In september en oktober is het heerlijk nazomeren. Vind je het jammer dat het ‘gewone’ leven weer begint? Houd het vakantiegevoel dan vast. Waan je zo nu en dan weer in Frankrijk of Spanje. Kop van de Haven in IJmuiden helpt je daarbij. Hoe? Dat lees je hier.

nazomeren

Franse wijn

Neem de Picpoul de Pinet. Deze frisse, droge Franse witte wijn komt uit de Languedoc. Je waant je weer in La Douce France als deze wijn je tong streelt. Je proeft wit fruit, mineralen, milde kruidigheid, citroen, limoen en soms een klein bittertje. Voeg daar de zachte, frisse afdronk aan toe en het feest is compleet. Niet voor niets serveert Kop van de Haven deze alcoholische versnapering. Hij past perfect bij oesters, garnalen of vis. Benieuwd naar de dranken van Kop van de Haven? Je vindt ze hier.

Spaans/Portugese sangria

Sangria is een Spaanse/Portugese licht alcoholische drank. De basis voor deze drank bestaat uit rode of witte wijn. Gecombineerd met fruit en likeuren. Met sangria haal je in no time het zomergevoel terug! Bij Kop van de Haven worden twee soorten sangria geserveerd. ‘Gewone’ sangria en de sangria de cava. Cava is een mousserende wijn, ook wel de champagne uit Spanje genoemd. Met een glas sangria de cava in je hand ben je weer terug in de Spaanse zon!

Big Green Egg

Ben je gek van bbq’en en denk je dat het seizoen nu voorbij is? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet! Zie je het al voor je? Een hele zeebaars of dorade. Een garnalenspies. Mixed visgrill. Een halve of hele kip of kreeft. Biefstuk van de haas. Of een duo van halve kip en halve kreeft. Zelfs oesters van de bbq! Hoe dan? Bij Kop van de Haven is alles mogelijk! Deze gerechten bereiden zij speciaal voor jou op de Big Green Egg! Ook buiten het traditionele bbq seizoen.

Activiteiten

Deze maanden begint alles weer. Scholen, cursussen en andere activiteiten. Voor je gevoel is de zomervakantie net achter de rug. Toch staat de herfstvakantie voor de deur. Tussen 14 en 29 oktober is het al zover. Wat is er in oktober nog meer te doen?

Nationale Mosselweek, 2 tot en met 10 september

Ook dit jaar is Kop van de Haven deelnemer aan de Nationale Mosselweek  Houd je van mosselen? Deze week schenken we er extra aandacht aan met een speciaal mosselgerecht of -menu.

Kop van de Haven IJmuiden 50 jaar

Kop 50 jaar

Kop van de Haven in IJmuiden bestaat dit jaar 50 jaar. In het laatste kwartaal van dit jaar vieren we een hele week feest! Iedere dag staat er iets moois te gebeuren….onder meer een foto tentoonstelling van 50 jaar Kop van de Haven. Heb jij of heeft jouw moeder, vader, opa, oma of wie dan ook foto’s van vroeger van de Kop? Laat het ons weten!

Houd je onze Facebookpagina in de gaten voor de planning van deze feestelijke week?

Rabo Fashion Food Event op dinsdag 31 oktober

Net als vorig jaar participeert Kop van de Haven in het Rabo Fashion Food Event. Op dit event geniet jij van een spectaculaire modeshow en hapjes van Kop van de Haven. Houd de Facebookpagina van Kop van de Haven in de gaten en meld je aan!

Nog maar drie publieksdagen Forteiland dit jaar

Nog maar twee zondagen over dit jaar om in twee uur tijd een rondleiding te krijgen op Forteiland. Vanaf de Kop van de Haven vertrek je met de ‘Koningin Emma’ naar Forteiland. Waar een deskundige gids je opvangt om je rond te leiden. De publiekszondagen zijn op 1 oktober en 5 november. Hier vind je meer informatie.

Vind je dit een leuke blogpost? Delen mag, graag zelfs. 

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!