Rondvaarten; verruim je blik

Wil je een blik op de bedrijvigheid in de haven van IJmuiden? Op een van de grootste Europese aanvoerhavens voor de visserij? Een bezoek brengen aan Tata Steel? En de enorme sluizen vanaf de andere kant bekijken? Of met een groep een van de windmolenparken bezoeken? Misschien wel omdat het bedrijf bezig is met het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan is een rondvaart aan te raden. Rondvaarten verruimen je blik. Je ziet de dingen vanuit een ander perspectief op het water.

Je vaart met het zeewaardige en volledig gecertificeerde passagierschip Koningin Emma. Onder leiding van een ervaren gids die je alles vertelt over wat je onderweg tegenkomt. Je vaart langs de havens, het Noordzeekanaal en de Noordzeekust. En ziet op die manier hoe het eraan toe gaat in IJmuiden, de toegangspoort voor het internationale scheepvaartverkeer. Met Amsterdam als bestemming.

De kapitein van de Koningin Emma

De kapitein van de Koningin Emma geeft je alle informatie over IJmuiden. Zoals over de visafslag en de vissersschepen.

Groepsuitjes

Een bedrijfsuitje? Een familiedag of trouwfeest? Een rondvaart is een belevenis op zich en leent zich zeer goed voor groepsuitjes. Wat denk je ervan om de dag af te sluiten met een diner bij de Kop van de Haven?

As van dierbare verstrooien

Is een dierbaar familielid of een vriend overleden? Vanaf de Koningin Emma mag je de as verstrooien. Je kunt de plaats van verstrooiing nauwkeurig vaststellen. Het schip is voorzien van navigatieapparatuur om dit te faciliteren.

Excursie windmolenpark

Ben je met een groep, dan kun je op excursie naar een van de windmolenparken voor de kust! Die duurt ongeveer twee uur en gaat langs de 115 metere hoge windturbines die aan 100.000 huishoudens stroom leveren.

Wanneer zijn er rondvaarten en waar vind je informatie?

De rondvaarten zijn van maart tot november. Er zijn verschillende aanbieders van rondvaarten, bijvoorbeeld: Klik hier voor meer informatie.

Afsluiting van de dag

Zin in een hapje en drankje, lunch of diner na afloop? Nog even napraten over de gebeurtenissen van de dag? Sluit hem goed af in ons restaurant de Kop van de Haven. Wij zorgen goed voor jou en je gezelschap met de heerlijkste gerechten en drankjes. En niet te vergeten het zicht op waar je die dag op het water geweest bent.

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

R

E

S

E

R

V

E

R

E

N

Snel reserveren?